Bel +31(0)30 634 65 80 info@jouwzorgopleider.nl

Over OSG

OSG biedt diverse cursussen en opleidingen aan voor hoofdzakelijk medische beroepsgroepen. Tot de klanten van OSG mogen, naast individuele cursisten, ook vele (academische) ziekenhuizen gerekend worden. Ook huisartsenpraktijken, huisartsenposten, revalidatiecentra, ambulancediensten en brandweerkorpsen vormen een belangrijke doelgroep van OSG.

Over opleidingsinstituut OSG

Opleidingsinstituut OSG is in 2001 gestart met het aanbieden van opleidingen binnen de spoedeisende geneeskunde. OSG staat voor Opleidingsinstituut Spoedeisende Geneeskunde. De letters VvAA verwezen vroeger naar het moederbedrijf van het opleidingsinstituut: OSG is namelijk opgericht vanuit de Vereniging van Artsen-Automobilisten.

Vanaf 1976 werd vanuit de VvAA reeds reanimatie-onderwijs aangeboden aan haar leden. In de jaren die daarop volgden, werd het onderwijs vanuit de VvAA georganiseerd door de Commissie Spoedeisende Geneeskunde. De toenemende vraag naar cursussen was de directe aanleiding om in 2001 de Stichting Opleidingsinstituut Spoedeisende Geneeskunde onder de vlag van de VvAA op te richten.

ACM Opleidingen (onderdeel van Witte Kruis) heeft vanaf 1 februari 2018 de activiteiten van de VvAA (OSG) in Houten overgenomen. Om te zorgen voor een warme en professionele overdracht, informeert OSG de komende maanden de klanten verder. Wij vertrouwen erop, dat we in een prettige samenwerking het niveau van de dienstverlening verder kunnen verhogen met de vertrouwde medewerkers vanaf de locatie in Houten, zoals onze klanten/cursisten dit van ons gewend zijn.

Cursusaanbod en doelgroepen

In de loop der jaren heeft OSG haar cursusaanbod sterk uitgebreid. OSG biedt nu vele cursussen en trainingen aan voor hoofdzakelijk medische beroepsgroepen. Tot de klanten van OSG mogen, naast individuele cursisten, ook vele (academische) ziekenhuizen gerekend worden. Ook huisartsenpraktijken, huisartsenposten, revalidatiecentra, ambulancediensten en brandweerkorpsen vormen een belangrijke doelgroep van OSG.

De groep individuele cursisten bestaat uit onder andere medisch specialisten, huisartsen, revalidatieartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, (gespecialiseerd) verpleegkundigen en doktersassistent. De opleidingen zijn verdeeld in vijf hoofdgroepen:

 • Reanimatieonderwijs aan medische professionals
  Cursussen binnen het onderdeel Reanimatie zijn bij OSG veelgevraagd. Het opleidingsinstituut biedt een ruim aanbod van reanimatiecursussen op verschillende niveaus aan.
  Lees verder
 • Spoedeisende Geneeskunde
  In samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft OSG een cursus Spoed ABCDE ontwikkeld. De cursus Spoed ABCDE leert u het praktisch handelen volgens de ABCDE-systematiek.
  Lees verder
 • Instructeurscursussen
  Instructeurs die verder willen groeien komen bij OSG terecht. Het opleidingsinstituut biedt instructeurscursussen op verschillende niveaus en voor tal van opleidingen. Persoonlijke aandacht gedurende de cursus draagt bij aan het zelfvertrouwen om als instructeur op te treden.
  Lees verder
 • Specialisaties
  Opleidingsinstituut OSG speelt in op de actualiteit. Dit doet OSG door cursussen aan te bieden die raakvlakken hebben met medische aspecten en medische hulpverlening. Door het gevarieerde cursusaanbod kunnen doelgroepen worden bediend op een voor hun specifiek werkterrein.
  Lees verder
 • Opleiding tot Doktersassistent
  Binnenkort kunt u bij OSG de opleiding Doktersassistent volgen. Deze verkorte opleiding leidt binnen één jaar op tot doktersassistent (MBO niveau 4). De opleiding Doktersassistent wordt verzorgd door ervaren docenten en praktijkbegeleiders.
  Lees verder

Naast het aanbod van cursussen biedt OSG ook hosting en zaalverhuur aan.

OSG staat voor kwaliteit

Opleidingsinstituut OSG staat binnen de branche bekend als hét opleidingsinstituut binnen de spoedeisende geneeskunde en reanimatie. In de afgelopen 17 jaar hebben al tienduizenden cursisten naar volle tevredenheid opleidingen afgerond bij OSG Kwaliteit staat centraal. Cursisten krijgen een intensieve begeleiding en door de persoonlijke benadering ontstaat er een binding tussen OSG en de cursist. Velen komen dan ook terug voor een vervolg- of herhaalcursus. De cursussen worden verzorgd door gecertificeerde docenten of een instructeursgroep (faculty). Uniek aspect van OSG: alle cursussen worden zowel in het opleidingscentrum in Houten verzorgd, als op een door u gekozen locatie.

Alle instructeurs die bij OSG lesgeven zijn professionals. In hun dagelijks leven oefenen zij een beroep binnen de spoedeisende geneeskunde uit. De instructeurs zijn speciaal opgeleid en gecertificeerd voor het geven van cursussen bij OSG.

Certificering en audits

OSG is hét opleidingsinstituut binnen de medische wereld. Uitgangspunt is dat er dagelijks kwaliteit wordt geleverd. OSG hecht dan ook veel waarde aan certificering en het goed doorlopen van audits. KNMG voert driejaarlijks een audit uit namens Bureau Cluster 1 voor huisartsen. Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) voert eveneens vierjaarlijks een audit uit bij OSG t.b.v. de BTW vrijstelling. Verder heeft OSG het Q-Keurmerk voor de doelgroep tandartsen. Voor de opleiding LOTUS(c) Specialist Medische Beroepsgroepen is OSG gecertificeerd bij Kiwa. Hier volgt eveneens een audit op.

Locatie

OSG is centraal in Nederland gevestigd in Houten (provincie Utrecht). Opleidingsinstituut OSG is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer of met de auto. Er is ruim voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Binnen 20 minuten bent u met de bus vanaf Utrecht Centraal op onze vestiging, en binnen een kwartier met de bus vanaf NS station Houten.

Faciliteiten

In het OSG opleidingscentrum beschikt ons opleidingsinstituut over acht volledig ingerichte en geklimatiseerde leslokalen. De capaciteit van deze lesruimtes varieert van 10 tot 36 personen. Alle lesruimtes zijn ingericht met de modernste audiovisuele middelen. OSG beschikt over glasvezel en professionele Wifi. Ook is er een lift in het pand aanwezig.

OSG beschikt over de nieuwste medische apparatuur en hulpmiddelen. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van AED’s, reanimatiepoppen, infuusarmen, beademingsapparatuur, ECG-apparatuur, simulatieapparatuur en apparatuur voor luchtwegmanagement.

Daarnaast speelt OSG in op overige wensen van studenten en cursisten. Zo kunnen er hotelovernachtingen worden geboekt bij een nabijgelegen hotel. Indien gewenst is er een kolfruimte beschikbaar.