Bel +31(0)30 634 65 80 info@jouwzorgopleider.nl

Over OSG

Over opleidingsinstituut OSG

Al sinds 2001 biedt OSG kwalitatieve cursussen aan medische professionals. Onze cursussen worden gegeven door de beste vakdocenten die theoretische kennis en ervaringen uit de praktijk op kundige en enthousiaste wijze combineren. Alle cursussen zijn geaccrediteerd bij de daarvoor geldende medische beroepsorganisaties.

Wist je bovendien dat wij naast het opleidingscentrum in Houten ook cursussen verzorgen op locatie? Bijvoorbeeld in het ziekenhuis, praktijk of gezondheidscentrum? Informeer naar de mogelijkheden, we helpen je graag!

Hoe het allemaal begon…
OSG is opgericht vanuit de Vereniging van Artsen-Automobilisten (VvAA). Vanaf 1976 werd vanuit de VvAA reanimatie-onderwijs aangeboden aan haar leden. De toenemende vraag naar cursussen was de directe aanleiding om in 2001 de Stichting Opleidingsinstituut Spoedeisende Geneeskunde onder de vlag van de VvAA op te richten.

Waar  we trots op zijn…
Binnen de branche staan we bekend als hét opleidingsinstituut binnen de spoedeisende geneeskunde en reanimatie. In de afgelopen 17 jaar hebben al tienduizenden cursisten naar volle tevredenheid opleidingen bij ons afgerond. We zorgen ervoor dat cursisten persoonlijk & intensief begeleid worden en kijken naar individuele opleidingsbehoefte. We zijn er trots op dat we veel cursisten mogen ontvangen voor een vervolg- of herhaalcursus. Alle cursussen worden verzorgd door gecertificeerde docenten of een instructeursgroep (faculty).

Cursusaanbod
Ons cursusaanbod is in de afgelopen jaren sterk uitgebreid. Wij bieden cursussen en trainingen aan voor medische beroepsgroepen. Naast individuele cursisten behoren ook (academische) ziekenhuizen, huisartsenpraktijken, huisartsenposten, revalidatiecentra, ambulancediensten en brandweerkorpsen tot onze klantengroep. Onze opleidingen zijn verdeeld in vijf hoofdgroepen:

Reanimatieonderwijs aan medische professionals
Sinds de oprichting zijn wij gespecialiseerd in reanimatiecurssusen. We bieden een ruim aanbod van reanimatiecursussen op verschillende niveaus aan.
Lees verder

Spoedeisende Geneeskunde

In samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) hebben wij een cursus Spoed ABCDE ontwikkeld. Tijdens de cursus Spoed ABCDE leer je te handelen volgens de ABCDE-systematiek.
Lees verder

Instructeurscursussen
Instructeurs die hun kennis willen verbreden, kunnen eveneens bij OSG terecht. Wij bieden instructeurscursussen op verschillende niveaus en voor tal van opleidingen. 
Lees verder

Specialisaties
OSG speelt in op de actualiteit. Dit doen we door cursussen aan te bieden die raakvlakken hebben met medische aspecten en medische hulpverlening. Door het gevarieerde cursusaanbod kunnen doelgroepen worden bediend op een voor hun specifiek werkterrein.
Lees verder

Opleiding tot Doktersassistent
Deze verkorte opleiding leidt binnen één jaar op tot doktersassistent (MBO niveau 4). De opleiding Doktersassistent wordt verzorgd door ervaren docenten en praktijkbegeleiders.
Lees verder

Naast het aanbod van cursussen biedt OSG ook hosting en zaalverhuur aan.

Alle docenten die bij OSG lesgeven zijn professionals. In hun dagelijks leven oefenen zij een beroep binnen de spoedeisende geneeskunde uit. De docenten zijn speciaal opgeleid en gecertificeerd voor het geven van cursussen bij OSG.

Certificering en audits
Omdat kwaliteit hoog bij ons in het vaandel staat, hechten we veel waarde aan certificering en het goed doorlopen van audits. KNMG voert driejaarlijks een audit uit namens Bureau Cluster 1 voor huisartsen. Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) voert eveneens vierjaarlijks een audit uit t.b.v. de BTW vrijstelling. Verder heeft OSG het Q-Keurmerk voor de doelgroep tandartsen. Voor de opleiding LOTUS(c) Specialist Medische Beroepsgroepen is OSG gecertificeerd bij Kiwa. Hier volgt eveneens een audit op.

Locatie
We zijn centraal in Nederland gevestigd (in Houten) en uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer of met de auto. Er is ruim voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Binnen 20 minuten ben je met de bus vanaf Utrecht Centraal op onze vestiging, en binnen een kwartier met de bus vanaf NS station Houten.

Faciliteiten
Ons opleidingscentrum bestaat uit acht volledig ingerichte en geclimatiseerde leslokalen. De capaciteit van deze lesruimtes varieert van 10 tot 36 personen. Alle lesruimtes zijn ingericht met de modernste audiovisuele middelen. Ook is er een lift in het pand aanwezig.

OSG beschikt over de nieuwste medische apparatuur en hulpmiddelen. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van AED’s, reanimatiepoppen, infuusarmen, beademingsapparatuur, ECG-apparatuur, simulatieapparatuur en apparatuur voor luchtwegmanagement.

Heb je overige wensen, zoals een hotelovernachting, laat het ons weten!