Bel +31(0)30 634 65 80 info@jouwzorgopleider.nl

Hosting partners

Hosting partners


DEUS

DUTCH EMERGENCY ULTRASOUND

DEUS staat al sinds 2012 voor toepasbare point-of-care echografie door alle medische beroepsbeoefenaren waaronder medisch specialisten (i.o.), huisartsen en verpleegkundig specialisten. Point-of-care echografie wordt de laatste jaren steeds meer onderdeel van de medische expertise en het klinisch handelen. Deze relatief gemakkelijk aan te leren vaardigheid heeft bewezen procedures veiliger te maken, diagnostiek te versnellen en de klinische besluitvorming betrouwbaar te kunnen ondersteunen.

Naast deze klinische voordelen brengt point-of-care echografie de behandelaar weer dichter bij de patiënt, wat resulteert in meer voldoening voor zowel de behandelaar als de patiënt. DEUS instructeurs zijn daarom zelf ook allemaal ervaren point-of-care echografie praktiserende specialisten. Cursisten leren bij DEUS aan de hand van relevante onderwerpen en ziektebeelden point-of-care echografie zelfstandig toe te passen met focus op praktische integratie in de eigen klinische werkomgeving. Voor een optimaal leerrendement maken wij bij onze hands-on trainingen altijd gebruik van vrouwelijke en mannelijke echo-modellen, er hoeft dus nooit op elkaar geoefend te worden.

DEUS organiseert breed geaccrediteerde cursussen op diverse plekken in Nederland. Zowel op cursuslocaties, congreslocaties of in-company. DEUS maakt hierbij gebruik van de uitgebreide ervaring van het Opleidingsinstituut Spoedeisende Geneeskunde. De meeste cursussen vinden ook plaats op de cursuslocatie van OSG in Houten. Verder zorgt OSG voor de inschrijving, registratie en financiële administratie. DEUS heet u daarom samen met OSG graag welkom op één van onze echografie cursussen.

Voor meer informatie ga naar de website van DEUS

Of download HIER de FOLDER

NVIC

NVIC

De Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) is een vereniging voor artsen met belangstelling voor intensive care geneeskunde. De vereniging is opgericht in 1977 en telt momenteel ruim 1.100 leden.

Op dit moment is ruim 90% van onze leden medisch specialist. Binnen de vereniging zijn vele specialismen vertegenwoordigd. Onder de NVIC leden vinden we internisten, anesthesiologen, chirurgen, neurochirurgen, cardio-pulmonaal chirurgen, neurologen, longartsen, cardiologen, kinderartsen, medisch microbiologen en ziekenhuisapothekers, en artsen die in opleiding zijn voor een van deze specialismen. Bijna 600 leden zijn tevens geregistreerd als intensivist of fellow Intensive Care.

OSG en de NVIC werken nauw samen. De NVIC organiseert jaarlijks een verschillende cursussen zoals de FCCS, de Luchtwegmanagementcursus en de Echografiecursus. Bijna alle cursussen vinden plaats op de locatie van het OSG. Daarnaast verzorgt OSG daarvoor de cursusadministratie.

Voor meer informatie ga naar de website van de NVIC

Voor alle inschrijvingen is het Privacy statement Opleidingsinstituut OSG van toepassing.