Bel +31(0)30 634 65 80 info@jouwzorgopleider.nl

Teamtraining Crew Resource Management (CRM)

Teamtraining Crew Resource Management (CRM)

CRM is teamtraining op ongekende hoogte. Voor het verbeteren van de patiëntveiligheid wordt steeds meer volgens procedures gehandeld. Deze procedures zijn afgeleid van de luchtvaart. Daarnaast zijn non-technical skills van groot belang.

Deze zijn bekend onder de verzamelnaam Crew Resource Management. In een unieke omgeving biedt opleidingsinstituut OSG een cursus aan waarbij u wordt getraind in communicatie onder spoedeisende omstandigheden.

Inhoud cursus

Voor het verbeteren van de patiëntveiligheid worden steeds meer procedures binnen het medisch handelen toegepast. Principes die oorspronkelijk uit de luchtvaart komen, worden daarbij nauwgezet uitgevoerd. Deze zijn bekend onder de verzamelnaam Crew Resource Management (CRM). In een unieke omgeving biedt opleidingsinstituut OSG een cursus aan waarbij u wordt getraind in optimale communicatie onder spoedeisende omstandigheden.

De cursus CRM vindt plaats aan boord van een gesimuleerd vliegtuig. De cursisten worden verdeeld over drie stations. Er worden vier scenario’s doorlopen, waarbij men per scenario op een ander station wordt ingedeeld. Zo doorloopt iedereen:

  • Twee scenario’s als lid van het team dat zorg aan een patiënt in de cabine moet geven.
  • Eén scenario waarbij logistieke en vlieg-technische problemen getackeld moeten worden.
  • Eén scenario waarin men als piloot van een Boeing 737 het toestel moet vliegen.
  • Voor dit laatste scenario zitten twee cursisten, met professionele begeleiding, in een full motion Boeing 737 flightsimulator. Na elk scenario vindt een debriefing plaats, waarbij persoonlijke benadering en begeleiding centraal staat.

Leerdoelen

  • Toepassen van CRM-principes.
  • Bewustwording van je eigen communicatie.
  • Verbeteren van communicatie onder spoedeisende omstandigheden.
  • Verbeteren van de samenwerking tussen verschillende disciplines ten tijde van een noodsituatie.
  • Lijfelijk ondervinden wat het is om zelf een Boeing 737 te ‘vliegen’.

Bekijk hier onze video en ontmoet de coach!

Opmerking

Voorafgaand aan de teamtraining CRM bij opleidingsinstituut OSG ontvangt de cursist een reader met daarin de basisprincipes van Crew Resource Management en de basisuitleg van het besturen van een vliegtuig met uitleg over de instrumenten in de cockpit van een Boeing 737. De cursus kan individueel worden doorlopen. Gezien de nadruk op teamtraining is de cursus uitermate geschikt om in teamverband te doorlopen. De nadruk van de cursus Teamtraining CRM ligt op de zogenaamde ‘non-technical skills’. De cursus kan voor teamtrainingen worden aangepast vraag hiervoor naar de mogelijkheden.


Voor alle inschrijvingen is het Privacy statement Opleidingsinstituut OSG van toepassing.Doel cursus
Doelgroep
Cursusduur
Toelatingseisen
Certificering
Accreditatie
Kosten

Het doel van de teamtraining Crew Resource Management (CRM) bij opleidingsinstituut OSG is het bereiken van een optimale communicatie in spoedeisende omstandigheden.

Artsen en (specialistische) verpleegkundigen die vanuit hun beroepsuitoefening in teamverband dienen samen te werken volgen de teamtraining CRM.

De opleiding CRM duurt één dag, van 8.30 – 17.30 uur.

Artsen en (specialistische) verpleegkundigen worden toegelaten tot de cursus Teamtraining CRM.

Na afloop van de teamtraining CRM ontvangt de cursist een certificaat.

ABAN 6
V&VN 7
VSR 6


Kosten in overleg. Wij begeleiden u bij de mogelijkheden om subsidie aan te vragen.Aanbod

Voor meer informatie over inschrijven kunt u contact met ons opnemen.