Bel +31(0)30 634 65 80 info@jouwzorgopleider.nl

Bijscholing ALS/ILS Full Instructor

Bijscholing ALS/ILS Full Instructor

In 2016 zijn de nieuwe reanimatie richtlijnen gepubliceerd en gepresenteerd in Nederland. Naast medisch inhoudelijke veranderingen zijn er ook onderwijskundige veranderingen. Zo is het lesprogramma van de ALS en ILS cursus gewijzigd, is het belang van de niet-technische vaardigheden groter geworden en dient de instructeur verschillende (nieuwe) feedback vaardigheden goed te kunnen afwisselen. Efficiënt onderwijs is volgens de ‘Utstein Formula of Survival’ een belangrijke pijler die van invloed is op de survival. Met elkaar proberen we het verschil te maken door efficiënt en hoog kwalitatief onderwijs te verzorgen.

ALS/ILS instructeurs dienen in het jaar na het verschijnen van de nieuwe richtlijnen een bijscholing te volgen. De NRR streeft ernaar dat voor 1 mei 2018 alle ALS/ILS instructeurs zijn bijgeschoold, zodat ze conform de nieuwe ALS/ILS lesprogramma’s een cursus kunnen verzorgen. Om dit doel te realiseren, is in samenspraak met de opleidingsinstituten die ook de GIC verzorgen een bijscholingsprogramma opgesteld en een planning gemaakt.

Basic Life Support is een belangrijk pijler binnen alle advanced opleidingen, dat is de reden dat elke ALS/ILS instructeur zijn BLS vaardigheden moet beheersen en in staat moet zijn de BLS vaardigheden van zijn cursisten te beoordelen en eventueel te corrigeren. Elke ALS/ILS-instructeur dient dan ook ten alle tijden over een geldig BLS-provider certificaat te beschikken. Zonder een geldig BLS certificaat kan niet aan de bijscholing worden deelgenomen.

Het programma en de kosten van de bijscholing zijn bij elk instituut gelijk. U kunt dus bij elk GIC-instituut de bijscholing volgen afhankelijk van wat het beste in uw agenda past. De bijscholing is verplicht voor alle ALS/ILS instructeurs. Alleen instructeurs die zijn bijgeschoold kunnen als facultylid met de nieuwe cursussen aan de slag. Wanneer u geen bijscholing volgt, kunt u dus uiteindelijk niet meer ingezet worden als instructeur en komt uw certificaat op termijn te vervallen. De inschrijving voor de bijscholing verloopt via de GIC instituten.

Voor alle inschrijvingen is het Privacy statement Opleidingsinstituut OSG van toepassing.Doel cursus
Doelgroep
Cursusduur
Toelatingseisen
Certificering

ALS/ILS instructeurs dienen in het jaar na het verschijnen van de nieuwe richtlijnen een bijscholing te volgen. De NRR streeft ernaar dat voor 1 januari 2018 alle ALS/ILS instructeurs zijn bijgeschoold zodat ze conform het nieuwe ALS/ILS lesprogramma een cursus kunnen verzorgen. Om dit doel te realiseren, is in samenspraak met de opleidingsinstituten die ook de GIC verzorgen een bijscholingsprogramma opgesteld en een planning gemaakt.

Voor de ALS/ILS instructeur die nog geen BLS instructeur is. Enkel diegenen die een uitnodiging van de NRR hebben ontvangen tot het volgen van de bijscholing.

De cursus Bijscholing ALS/ILS Full Instructor bij opleidingsinstituut OSG duurt 1 dag.

De cursus Bijscholing ALS/ILS Full Instructor is enkel voor diegenen die een uitnodiging van de NRR hebben ontvangen tot het volgen van de bijscholing.

Certificering voor de cursus Bijscholing ALS/ILS Full Instructor verloopt via de NRR in CoSy.Aanbod

Voor meer informatie over inschrijven kunt u contact met ons opnemen.